Dezinfectant biocid universal Ecocid S, 50 g - plic


14,99 Lei
MOB-ECOCID50
Stoc epuizat

Cantitatea minima pentru "Dezinfectant biocid universal Ecocid S, 50 g - plic" este 1.

ECOCID S PLIC 50G - DEZINFECTANT BIOCID UNIVERSAL

Produs dezinfectant bazat pe peroximonosulfat de potasiu

Pulbere hidrosolubilă

- Dezinfectant care nu este destinat aplicării directe la oameni sau animale

- Produs biocid de uz sanitar veterinar

- Dezinfectant al incintelor de preparare şi păstrare a hranei

- Dezinfectant pentru apa de băut a animalelor

Instrucţiuni de folosire

- pulbere hidrosolubilă

- dezinfectant universal foarte activ cu protecţie sigură şi eficientă împotriva tuturor virusurilor cunoscute. De asemenea are activitate bactericidă şi fungicidă.

- datorită nivelului înalt de siguranţă și spectrului larg de acțiune, poate fi folosit în:

  • Instituţii veterinare (cabinete, clinici și laboratoare): pentru dezinfecţia tuturor suprafeţelor unde se impune distrugerea sigură şi eficientă a virusurilor, bacteriilor gram pozitive şi gram negative şi a fungilor. Acelaşi efect se urmăreşte pentru echipament, containere, instrumentar etc.
  • Grajduri și adăposturi: pentru dezinfecţia tuturor suprafeţelor şi echipamentelor aflate în spaţiile destinate preparării hranei, adăposturi, canise, cuști pentru iepuri, voliere, cuşti, stupi sau alte spaţii în care sunt adăpostite animalele
  • Alte suprafete: Ecocid S se foloseşte pentru dezinfecţia vehiculelor, abatoarelor, suprafeţelor şi accesoriilor târgurilor de animale, depozitelor şi a incintelor de prelucrare a hranei, şi pentru dezinfecţia echipamentelor şi suprafeţelor din adăposturi.

- Soluţia de lucru de Ecocid S se poate aplica prin: pulverizare, vapori în suspensie (ceaţă), în bazine sau filtre de dezinfecţie

- Pentru dezinfectarea suprafeţelor şi echipamentelor deja curăţate, este suficientă prepararea unei soluţii de lucru cu concentraţia de 1% de Ecocid S. Dizolvaţi conţinutul unui pachet de 50 g în 5 l apă. Pentru dizolvarea mai rapidă a substanţelor, se recomandă utilizarea apei călduţe. Dacă este necesară o cantitate mai mare de soluţie, se dizolvă conţinutul unui pachet de 1 kg la 100 l apă.

Obiectivul urmărit

Diluţia

Instrucţiuni pentru folosire

Dezinfecţie finală

1 : 100

(1%)

- Aplicaţi soluţia de lucru pe suprafeţe deja curăţate, folosind un pulverizator cu presiune scăzută sau alt mecanism de pulverizare cu doza de 300 ml/m2.

- După 30 – 60 minute sau după ce suprafaţa este uscată, puteţi reintroduce animalele.

Curăţarea şi dezinfecţia echipamentului

(de exemplu, în ferme, în incubatoare şi în incintele destinate preparării furajelor)

1 : 200 – 1 : 33

(0.5 - 3%)

în funcţie de nivelul de încărcare organică

- Aplicaţi soluţia de lucru pe echipamente deja curăţate, folosind un pulverizator cu presiune scăzută sau alt mecanism de pulverizare cu doza de 300 ml/m2.

- După 15 – 60 minute, în funcţie de nivelul de încărcare organică, clătiţi cu apă curată.

Igienizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă

Curăţarea finală şi igienizarea

Sterilizarea permanentă a apei de băut

1 : 200

(0.5%)

1 : 1000

(0.1%)

- Se umple rezervorul şi sistemul de distribuţie a apei cu soluţie de lucru.

- După 60 de minute se recomandă clătirea abundentă cu apă curată.

- Se amestecă şi se adaugă cantitatea corespunzătoare de Ecocid S în rezervorul de apă sau în echipamentul de dozare automată.

Filtre de dezinfecţie pentru vehicule, a dezinfectoarelor pentru picioare sau a celor pentru copite

1 : 100

(1%)

Se recomandă folosirea filtrelor de dezinfecţie sau a dezingectoarelor timp de 4 zile, sau până când încărcătura organică este prea mare.

Dezinfecţia aerului

Pulverizare aeriană pentru reducerea infecţiile încrucişate în cazul declanşării epizotiilor (în special, în cazul bolilor respiratorii)

Nebulizare cu vapori reci de apă

Nebulizare cu vapori fierbinţi de apă

1 : 200

(0.5%)

1 : 100

(1%)

1 : 25

(4%)

- Soluţia se aplică cu un dispozitiv cu presiune pentru a asigura o pulverizare fină sau cu un pulverizator portabil, doza raportată la suprafaţă, fiind de 1 litru / 10 m2.

- Aplicaţi vaporii de soluţie în încăperi goale, folosind echipamente specializate pentru această operaţiune, folosindu-se o cantitate de 1 litru / 10 m2de podea şi nu permiteţi accesul sau activitatea în incinta tratată pentru 30 de minute.

- Se recomandă aerisirea încăperii pentru 30 – 60 de minute, înainte de reintroducerea animalelor.

- Se amestecă aditivul volatil cu apă, în raport de 15 părţi aditiv la 85 de părţi de apă.
- La această soluţie se adaugă Ecocid S.

- Aplicaţi vaporii fierbinţi utilizând un termonebulizator, folosind o dozare de 1 litru /40 m2. de podea, lăsând soluţia să lucreze între 30 şi 60 de minute

- Aerisiţi spaţiile care au fost tratate, timp de 30 - 60 minute, înainte de repopulare.

Efecte adverse şi primul ajutor

Dacă inhalarea are ca rezultat iritaţii respiratorii, duceţi victima la aer curat. Dacă apar simptome de tuse, respiraţie dificilă şi zgomotoasă sau dacă recuperarea nu este rapidă, solicitaţi asistenţă medicală.

Contactul accidental cu pielea poate cauza iritaţie. Îndepărtaţi hainele contaminate din zonele afectate şi clătiţi abundent pielea cu apă. Dacă iritaţia persistă după clătire, solicitaţi asistenţă medicală.

Contactul accidental cu ochii poate provoca leziuni. Clătiţi ochii din abundenţă cu apă sau ser fiziologic cel puţin 15 minute, cu pleoapele deschise, şi solicitaţi asistenţă medicală.

Ingestia accidentală poate provoca tulburări gastrointestinale. Nu induceţi voma. Clătiţi gura din abundenţă cu apă. Dacă victima este conştientă, i se va solicita să bea cantităţi mari de apă. Solicitaţi de urgenţă asistenţă medicală.

Protocol de administrare a deşeurilor

Deşeurile vor fi administrate în acord cu legislaţia locală cu privire la această categorie

Măsuri de securitate şi alte instrucţiuni

Pe timpul manipulării produsului este recomandată utilizarea echipamentului de protecţie, a mănuşilor de cauciuc şi a unei măşti protectoare pentru ochi şi faţă.

Produsul trebuie păstrat bine închis în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate, la o temperatură sub 30°C.

Produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor şi trebuie evitat contactul cu materiale inflamabile.

Se recomandă folosirea integrală a conţinutului după deschiderea ambalajului de Ecocid S.

Echipamentele folosite pe timpul dezinfecţiei (pulverizatoare, instalaţii de spălare cu presiune sau termonebulizatoare), trebuie curăţate şi clătite cu apă

Informațiile prezentate în acest website au caracter orientativ și nu înlocuiesc prospectele produselor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm consultați site-urile www.icbmv.ro și/sau www.ema.europa.eu.

Nici o postare găsită

Adauga un review

Produse asemanatoare

6.100,99 Lei
1.999,99 Lei
13.600,99 Lei
17.800,99 Lei