Analizor pentru glicemie, colesterol si trigliceride MULTICARE IN


400,99 Lei
00008646
Stoc epuizat

Analizor pentru glicemie, colesterol si trigliceride MULTICARE IN

– analizor ce măsoară rapid glicemia (5 secunde), colesterolul și trigliceridele (30 de secunde), prin prelevarea unei singure picături de sânge din deget;

– aparat performant, de mici dimensiuni, prevăzut cu un ecran LCD mare pentru afișaj și cu o capacitate de memorare de până la 500 de rezultate (cu data și ora);

– cu o baterie durabilă (2x3V litiu, tip CR2032), care poate fi folosită aproximativ 1 an, pentru 3 testări pe zi (susține o medie de până la 1000 măsuratori).


2. Descrierea produsului

Analizorul MULTICARE IN este un aparat performant, produs în Italia și special conceput pentru determinarea glicemiei (a zahărului din sânge), colesterolului (total) și trigliceridelor prin prelevarea unei singure pictări de sânge din deget.

Analizorul oferă rezultate precise, iar acestea sunt garantate de avizul clinic al producătorului și, totodată, al Ministerului Sănătății. Garanția produsului este de trei ani, de la data achizițonării.

Dispozitivul are la bază două noi tehnologii: tehnologia electrochimică permite monitorizarea glicemiei și afișarea rezultatului în doar cinci secunde și tehnologia reflectometrică, ce permite monitorizarea trigliceridelor și colesterolului, afișând rezultatul precis în numai 30 de secunde. Monitorizarea se face extrem de ușor, prin simpla schimbare a tipului de stripuri-tester și prin folosirea cipului de date specific pentru fiecare tip de teste.

Aparatul este capabil să emită măsurători diferențiate pentru utilizatori, în dependență de genul acestora, fie că sunt femei, fie că sunt bărbați.

Analizor MULTICARE-IN cu un design perfect adaptat pentru poșetă, buzunar sau borsetă și cântărește doar 65 de grame (cu tot cu baterii). Permite testarea rapidă și precisă, indiferent de locul în care vă aflați. Fie că sunteți la birou, fie că mergeți des în călătorii sau vacanțe, veți avea posibilitatea să vă urmăriți, îndeaproape, datele relevante pentru starea sănătății. Rezultatele obținute cu acest analizor se pot transmite și prin cablu USB (acesta nu inclus în pachet).

Cu toate că autotestarea vă scutește de programări și deplasări în centrele de recoltare, vă recomandăm să nu neglijați consultul medical de specialitate.

Testul poate fi întrebuințat, de altfel, de către orice persoană, ca o examinare de rutină. Testarea este recomandată, însă, în mod special, persoanelor cu risc crescut de a dezvolta diabet: cei cu antecedente familiale de diabet, cei supraponderali și cei care au peste 45 de ani.

3. CE CONȚINE PACHETUL:

Analizor MULTICARE IN cu baterie inclusă (1 buc.);

Teste de colesterol x5 buc;

Ace speciale x5 buc;

Manual de utilizare în limba română.

4. GLICEMIA

ANALIZORUL MULTICARE IN este de mare ajutor pentru persoanele diagnosticate cu diabet, acestea fiind nevoite să-și testeze frecvent nivelul glicemiei din sânge. Pentru glicemie, aparatul poate face măsurătorile in următorul interval: 10600 mg/dl (1,4-28 mmol/l. Dacă în urma prelevării, pe ecran vă apare scris mesajul „LO,, înseamnă că aparatul a înregistrat o valoare glicemică, aflată la limita inferioară (mesaj valabil pentru valori mai mici de 10 mg/dL). Dacă vă apare, în schimb, afișat mesajul „HI,, înseamnă că valoarea înregistrată este la limita superioară, adică sare de parametrii normali și poate ajunge până la 600 mg/dL . În ambele situații, repetați testarea, iar dacă apare semnalat același avertisment, adresați-vă medicului, pentru că situația este una de risc.

Pacienții care urmează deja o schemă de tratament trebuie să își monitorizeze valorile, chiar și de mai multe ori pe zi, pentru a determina dacă medicația este potrivită și pentru a observa dacă aceasta dă semen că poate opri evoluția bolii spre complicații nedorite.

Dispozitivul MULTICARE-IN vine, totodată, și în sprijinul femeilor însărcinate, cărora le este recomandată testarea glicemiei pentru depistarea diabetului gestațional. În cazul persoanelor care prezintă un istoric de valori normale, acest tip de diabet poate fi diagnosticat, exclusive în perioada gravidității, de obicei în ultima parte a sarcinii.

Testul ajută și la diagnosticarea diabetului zaharat, în cazul prezenței simptomelor de hiperglicemie, cum ar fi: sete excesivă, urinări frecvente, foame, oboseală accentuată, tulburări de vedere, infecții cu vindecare lentă.

Hiperglicemia nu trebuie confundată cu hipoglicemia, care se produce atunci când concentrația de glucoză din sânge scade prea mult.

Hipoglicemia poate fi, de asemenea testată, când aveți simptome precum: transpirație, foame, tremurături, anxietate, palpitații, confuzie, vedere încețoșată.

O glicemie normală, pentru adulții cu o stare de sănătate optimă, se încadrează între 74-106 de mg/dl.

În cazul copiilor, parametrii pot varia, după cum urmează: pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani, glicemia normal este cuprinsă între 60 – 100 mg/dl; pentru cei cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, glicemia normal poate avea valori de 60-100 mg/dl dimineața, înainte de masă, și cel mult 180 mg/dl.

5. COLESTEROLUL

ANALIZORUL MULTICARE IN măsoară, rapid și precis, și nivelul de colesterol din sânge. În cazul colesterolului, acest analizor poate face măsurătorile din intervalul 130-400 mg/dl (3,9-10,4 mmol/l. Dacă în urma prelevării, pe ecran vă apare scris mesajul „LO,, înseamnă că aparatul a înregistrat o valoare a colesterolului, aflată la limita inferioară (mesaj valabil pentru măsurători de la 130 mg/dL în jos). Dacă vă apare, în schimb, afișat mesajul „HI,, înseamnă că valoarea înregistrată este la limita superioară, adică sare de 200 mg/dL. În ambele situații, repetați testarea, iar dacă apare semnalat același avertisment, adresați-vă medicului, pentru că situația este una de risc.

Important! Valorile sunt influențate de factori precum dieta zilnică, diabet deja diagnosticat, boli grave existente, medicație administrată pe timpul testării și sarcină.

Colesterolul devine „rău” în cazul unui nivel ridicat al acestuia în sânge, în special, corelat cu creșterea lipoproteinelor LDL. Situațiile care duc la excesul de colesterol din sânge sunt: sedentarismul, alimentația bogată în grăsimi animale, precum și alimentele intens procesate (cum e margarina, spre exemplu); alți factori decisvi sunt vârsta înaintată (peste 45 ani, la bărbați, peste 55 ani, la femei), fumatul și factorul ereditar.

Astfel, cunoașterea nivelului LDL-C din sânge devine esențială în estimarea riscului cardiovascular (riscul de boală coronariană, infarct miocardic sau accident vascular cerebral). În ghidarea către valoriile optime ale colesterolului total, trebuie să aveți în vedere parametrii următori: valori bune:

< 200 mg/dl, valori la limită: 200 – 239 mg/dl, pestelimitanormală: > 240 mg/dl.

6. TRIGLICERIDELE

ANALIZORUL MULTICARE IN măsoară, rapid și precis, și nivelul de trigliceridelor din sânge. În cazul trigliceridelor, aparatul poate face măsurătorile din intervalul 50-500 mg/dl (0,56-5,6 mmol/l. Dacă în urma prelevării, pe ecran vă apare scris mesajul „LO,, înseamnă că aparatul a înregistrat o valoare a trigliceridelor, aflată la limita inferioară (mesaj valabil pentru măsurători care indică de 50 mg/dL în jos). Dacă vă apare, în schimb, afișat mesajul „HI,, înseamnă că valoarea înregistrată este la limita superioară (500 mg/dL).

În ambele situații, repetați testarea, iar dacă apare semnalat același avertisment, adresați-vă medicului, pentru că situația este una de risc.

Rezutatele testului pentru trigliceride sunt, întotdeauna, influențate de o alimentație bogată îngrăsimi, un diagnostic preexistent, precum diabetul zaharat insulino-dependent, afecțiuni ale pancreasului, consum excesiv de alcool și modificarea metabolismulu lipidelor. Informați medicul cu privire la stilul de viață și istoricul dumneavoastră patologic.

Trigliceridele sunt grăsimi (lipide) care se deplasează în sânge și care pot fi stocate în țesuturile din organism. Orice valoare de peste 150 miligrame per decilitru (mg/dl) este considerată mare și crește riscul de boală cardiacă și accident vascular cerebral. Valorile foarte mari (de peste 500 mg/dl) pot cauza pancreatită (inflamarea pancreasului). Parametrii optima după care vă puteți orienta, în măsurători sunt: valori bune: < 149 mg/dl, valori la limită: 150 – 199 mg/dl, peste limita optimă > 200 mg/dl.

7. SFATURI UTILE ȘI PRECAUȚII ÎNAINTE DE MĂSURAREA GLICEMIEI

Pentru acuratețea testării, testul de glicemie se face, de regulă, dimineața, pe nemâncate.

Când porniți acest analizor pentru prima dată, verificați să fie corecte ora și data. Când scoateți sau înlocuiți bateria consumată, asigurați-vă că ați setat ora, data șiunitatea de măsură în mod corect.

Deschideți cutia cu benzi MULTICARE-IN și scoateți cipul de date aflat în interior. Flosiți câte o bandă nouă la fiecare testare. Introduceți cipul de date în spațiul dedicat, din partea posterioară a unității de măsurare. Dacă dispozitivul este pornit, introducerea corectă este indicată printr-un semnal sonor (bip!).

Verificați ca simbolul (CLC EL) să apară pe display; precum și codul cipului de date să fie, de asemenea, afișat și să coincidă cu cel tipărit pe flaconul cu benzi.

Spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun, înainte de înțepare. Masați degetul pe care urmează să îl înțepați pentru a crește fluxul de sânge. Nu aplicați nici un fel de cremă sau dezinfectant înainte de înțeparea degetului.

Pentru fiecare prelevare poate fi efectuată o singură măsurare! Respectaţi cu atenţie instrucţiunile din manualul de utilizare al instrumentului.

8. ANALIZOR MULTICARE IN PENTRU MĂSURAREA GLICEMIEI

– deschideți flaconul, scoateți banda și închideți-l la loc imediat;

– introduceți banda în suportul benzii de pe unitatea de măsurare, cu latura imprimată vizibilă, până când auziți un semnal sonor (bip!);

– efectuați puncția în deget, utilizând dispozitivul de înțepare și o lanțetă sterilă;
după ce ați înțepat vârful degetului, eliminați prima picătură de sânge cu un tifon steril şi apoi apăsaţi delicat pentru a obţine o a doua picătură (10 microlitri);

– când pe ecran clipește simbolul picăturii, aplicați sângele pe vârful benzii care iese din aparat. Proba de sânge va fi aspirată automat de bandă;
– așteptați rezultatul preț de câteva secunde;
– pentru a înlătura banda utilizată, folosiți cheia cu ejector, aflată în spatele instrumentului de măsurare evitând, astfel, contaminările.

9. SFATURI UTILE ȘI PRECAUȚII ÎNAINTE DE MĂSURAREA COLESTEROLULUI ȘI A TRIGLICERIDELOR

Când porniți dispozitivul pentru prima dată, verificațisă fie corecte ora și data.

Când scoateți sau înlocuiți bateria consumată, asigurați-vă că ați setat ora, data și unitatea de măsură în mod corect.

Deschideți cutia cu benzi MULTICARE-IN și scoateți cipul de date aflat în interior. Flosiți câte o bandă nouă la fiecare testare. Introduceți cipul de date în spațiul dedicate, din partea posterioară a unității de măsurare. Dacă dispozitivul este pornit, introducerea corectă este indicată printr-un semnal sonor (bip!).

Verificați ca simbolul (TH/TGL) să apară pe display; precum și codul cipului de date să fie, de asemenea, afișat și să coincidă cu cel tipărit pe flaconul cu benzi.

Spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun, înainte de înțepare. Nu aplicați nici un fel de cremă sau dezinfectant înainte de înțeparea degetului. Așezați-vă și lăsați-vă brațul să atârne în jos timp de, aproximativ, un minut masând degetul pe care urmează să îl înțepați, pentru a crește fluxul de sânge.

Pentru fiecare prelevare poate fi efectuată o singură măsurare! Respectaţi cu atenţie instrucţiunile din manualul de utilizare al instrumentului.

10. ANALIZOR MULTICARE IN PENTRU MĂSURAREA COLESTERULULUI ȘI A TRIGLICERIDELOR

– deschideți flaconul, scoateți banda și închideți-l la loc imediat;

– introduceți banda în suportul benzii de pe unitatea de măsurare, cu latura colorată vizibilă, până când auziți un semnal sonor (bip!);

– după introducerea benzii, pentru testul de colesterol, în partea stângă a display-ului acesti analizor va apărea „F” (femeie), iar în partea dreaptă „M” (bărbat);

– apăsați butonul corespunzător „-” sau „+” pentru a selecta genul;

– după, aproximativ, două secunde, în partea stângă a ecranului va apărea „A” (înainte de masă) și „P” (după masă). Apăsați butonul corespunzător „-” sau „+” pentru a selecta starea nutrițională. Litera selectată va rămâne pe ecran timp de două secunde. După aceasta, pe ecran va apărea picătura care clipește, indicând faptul că unitatea de măsurare este pregătită să primească sângele;

– efectuați puncția în deget, utilizând dispozitivul de înțepare și o lanțetă sterilă;

– după ce ați înțepat vârful degetului, eliminați prima picătură de sânge cu un tifon steril şi apoi apăsaţi delicat pentru a obţine o a doua picătură (10 microlitri);

– când pe ecran clipește simbolul picăturii, aplicați sângele pe zona circular albă a benzii, care iese din unitatea de măsurare;

– așteptați (nu îndepărtați degetul!) până când, pe ecran, apare segmental în mișcare și până când auziți un semnal sonor (bip!);

– așteptați rezultatul preț de câteva secunde;

– pentru a înlătura banda utilizată, folosiți cheia cu ejector, aflată în spatele instrumentului de măsurare evitând, astfel, contaminările.